24 Şubat 2012 Cuma

Hayatımızdan Manzaralar ve İçimizdeki Yalnızlık

yazan: Volkan Koşar
     Hayatımızın garip manzaraları...Bir evin demir parmaklı,tek göz odalı penceresinden,bir hastane odasının beyaz çarşaflı yatağından,mutlu bir ailenin 3 odalı evinin,her odasındaki ayrı,huzurlu hallerinden,sahnede şarkı söyleyen müzisyenin,söylediği şarkıların çok dışında düşündüklerinden,yaşlı bir tanıdığımızın, yaşamışlığına ,geçip giden yıllara 'Hey gidi günler' der gibi iç çekip anlatışlarına kadar garip ve gerçek manzaraları.
   Uzun bir araba yolculuğunda,şoförün aklından geçen,yol güzergahından bihaber ama kendinden emin  halde gözünün önünden geçenlerden,her gün işe giderken ya da işten dönerken,aynı sıradanlıkla ve sırası hiç bozulmayan otobüs durağındaki insan tiplerine,bir yerlere yetişme telaşındaki,o hayat karmaşasına dahil olmuş her bireyin, ayrı hayat hikayelerine,yaşama dair umutlarını bir kahve fincanından duymayı umut eden bakışlara kadar gerçek manzaralar.

  Bir hemşirenin,hastanede birilerinin sağlığını güvende tutmak adına nöbetteyken,kendi hayatındaki sorunları,o anlık yabana atışından,hayatımızda bazı şeylerin,öyle olması gerektiğini kabul etmemizden,kimilerimizin kendine inandırdığı ve çevresine öyle göstermek istediği ama aslında hiçbir zaman gerçek olmamış hikayelerinden,bir öğrencinin,dersleri ve sınavları halledince,hayata dair her şeyi hallettiğini düşünmesinden,bir gencin 18 yaşına girince,tüm özgürlüğünü elde edeceğini düşünmesinden ve bu sebepten 18. yaşını iple çekmesine kadar kadar düşündürücü ve esprili manzaralar.
  Yukarıda yazdıklarım dışında aklımıza gelmeyen,bu satırları okurken,kendi yaşadığımız manzaranın bu satırlar arasında olmadığını düşünmemizden,çevremizde çokça şahit olduğumuz ve birçoğu şehir efsanesi olmuş nice manzaralara kadar.
  Tüm bunların içinde var olan,gizemli şeyin adı 'YALNIZLIK'.Gece yastığa başımızı koyduğumuzda,yanımızda biri var ya da ,aklımızdan geçen yüzlerce şeyin adı da ,yalnızlığımızın içimizdeki sesle yüzleşmesi.İşte bu yüzden,'YALNIZLIK' yazdırır,sessizliğin yazdırdığı gibi.Kimi zaman ses vardır ve o sesin adı kalabalıktır.Bu da kalabalıklar içinde yalnız olmaktır..Gün geceye kavuşup,el ayak çekilince,her hanede başka başka halleri ile baş gösteren şekillerin genel adı YALNIZLIK.
  Aynı evi biriyle paylaşırken,mutsuz ve iletişimsizlikten az konuşan iki bireyin,kendi dünyalarında hissettikleri dürtünün adı da YALNIZLIK.
  Bu yüzden,çoğumuz ,televizyona ya da teknoloji harikası (bilgisayar,internet) gereçlere bağlıyız.Bu sebepten,her gün gördüğümüz arkadaşlarımızla bile,internette sohbet ihtiyacı hissetmemiz..Bu dürtü yalnızlığımızın asosyal ve üzeri kapalı hali.
    Elbetteki, yalnızlığın güzel tarafları da var.Kendimizi dinlemek,kendi kendimizi kağıt kalemle haşır neşir  bulmak,bir amaca bağlı bilgi birikimini bu sayede toparlamak,şiirler yazmak ,içimizdeki yaratıcılığı tetiklemek,İÇİMİZDEKİ O YALNIZLIĞIN bize armağanı ..


İşte bu yüzden ,hayatımızdan manzaralar ve içimizdeki yalnızlık
İşte bu yüzden,Anladım ki yalnızlık eşittir zaman,Anladım ki yalnızlık zaman zaman...


Volkan KOŞAR
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder