4 Nisan 2014 Cuma

"AŞK"

   Aşk,alkol gibidir.
Her içinde farklı etki bırakır.Her içen,her tadan farklı etkilenir.Kiminde karamsar,ağlak,melankolik...Kiminde özgür bir ruh uyanışı,her adımı anlamlı,her gecesi aydınlık...
Kavuş ya da kavuşama...Her zaman sarhoş olcam diye içmezsin ki.İçsen bile aynı niyetle,hep aynı sarhoş olmasın.Bazen sarhoş bile olmazsın...Kavuştuğunda da her gün aynı sevemezsin ki.Her gün yanmaz,kavrulamazsın ki.Belki bir gün bir öncekinden biraz fazla...Kavuşamadığında,hayalindeki resmi tamamlar,anlamlar yüklersin.Baktıkça o resme daha anlamlı gelir her seferinde.
    Anlamlar yüklersin cümlelerle Aşka.Onu tarfi eden cümleleri en manalı sıfatlarla süslersin kendince.İlla her yazanın,aşkla ilgili yazılmış milyonlarca şiirin içinde bulacaksın  diye bir kural yok ki.

   Mesela ,ben aşkı  binbir renge boyar,her rengin her tonundan başka anlam çıkarır öyle kabul ederim.Yalnızca pembe,sadece mavi ya da kırmızı kabul edenin ki aşk değil mi yani.

   Aşk,her dilde aşksa.aşk her renkte aşktır.Aşk,bazen süslü bir cümlede,bazen düz bir cümlededir.Sen ifade ederken düz bir cümleye öyle şeyler sığdırıyorsundur ki manalı...Ya da ben,öyle cümlelerle dizeler,kafiyelerle sevişmeler,ses uyumları ile yazıyorumdur.Düz değil diye aşk değil midir?
Belki aynı dili bilmeyen,yazdığın dili bilmediğinden,sen ifade edince manalı gelmiyordur.Sadece düz cümlelerle doymaya alışmıştır,aşka dair öyle cümleler duymuştur hep.
  Boşa mı diyorum,aşk alkol içmek gibidir.
Sende etkisi başka,bende tepkisi başka,onun içindeki bambaşkadır.

Volkan Koşar
4 nisan 2014
01:50







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder